Wat is Porna?

Gepubliceerd op: 26-05-2014 09:43

Wat is nu echt géén porna?

• Onrealistisch kreunen en gefakede orgasmes

• Langzame, "lieve" scenes zonder actie

• Foute muziek, lelijke belichting en slechte kwaliteit

• Lange nepnagels, teveel make up, opvallende nepborsten

• Alleen aandacht voor de man, pffft...

De erotische films die door het Duskpanel erg hoog beoordeeld worden, noemen we porna. Dusk doet inmiddels al jaren onderzoek naar de films, scènes en overige erotische beelden die vrouwen graag willen zien. Duizenden films worden  dagelijks door vrouwen wereldwijd bekeken en beoordeeld. Op deze manier wordt het kaf van het koren gescheiden en worden de opwindendste films geëerd met de titel als zijnde pornaPorna, heh? Wat is het dan wèl?

• Chemie, passie, een echte connectie tussen de personen op het scherm. Mensen die overduidelijk genieten en zichtbaar plezier hebben met elkaar. Zichtbaar én hoorbaar. Hun geilheid is geloofwaardig en de passie spat van het scherm. Er is overtuigende, tastbare aantrekkingskracht. Zoals het hoort. 

• De beleving zowel de man als de vrouw krijgt aandacht. Het genot en de beleving van alle personen wordt vastgelegd vanuit verschillende ooghoeken en perspectieven. Hierin is porna echt onderscheidend, aangezien de beleving vaak wordt vergeten of kort tussen neus en lippen door (letterlijk & figuurlijk) wordt getoond. Bij porna is er een natuurlijke balans zichtbaar in de aandachtverdeling tussen de personages.    

• Hoogstaande kwaliteit. Porna is mooi gefilmd vanuit verschillende invalshoeken. Denk aan goed camerawerk en juiste belichting, mooie decors en een realistische, interessante setting. Porna is cinematografisch hoogstaand en filmisch een lust voor het oog.

• Aantrekkelijke mensen met mooie, natuurlijke lichamen. Liever naturel dan plastic fantastic. De een is prachtig gespierd en de ander heeft fantastische natuurlijke vormen. 

• Een goede spanningsopbouw met voorspel, elkaar opgeilen of een korte inleidende scène. Geen langdradig verhaal of oninteressante tekstuele scenes. Een korte introductie als het ware om de personen 'te leren kennen', hen chemie te voelen en erachter te komen waarom zij met elkaar seks gaan hebben.

• Expliciete seks. We willen goed kunnen zien wat er gebeurt en hoe het gebeurt, zonder dat het shot te plat, te ruw of eentonig wordt. Op deze manier kan de kijker alles zien, alles ervaren en van alles genieten.


Deze opvallende punten zijn kenmerkend geworden voor porna, maar dit zou ook zomaar kunnen veranderen. Hoe meer vrouwen lid worden van het panel, hoe duidelijker het beeld van porna geschetst kan worden. 
Ben jij niet bang om je mening te geven? Kijk jij graag naar diverse erotische films en vind je het interessant en leuk om de andere panelleden en ons te helpen met het definiëren van porna?  

Als lid van het Duskpanel bepaal jij wat porna is. 


Klik hier om je aan te melden als Dusk panellid

 

 

Login
Zoeken » Panelfilms

Poll

Laden...